Healthy cinnamonbuns
Det utlovade receptet på kanelbullarna! grundreceptet är hittat här men vi har gjort vår egen modifiering:
(får jag dessutom vara lite efterklok så rekommenderar jag mer kardemumma i degen och mer kanel i fyllningen)
Deg:
90g (drygt 2 dl) havremjöl
50g (ca 0,5dl) sukrin/stevia strö
1 msk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
30g kylskåpskallt lättmargarin (vi hade Becel)
250g lättkvarg
Fyllning:
ca 15g lättmargarin
kanel
sukrin/stevia
Glasyr:
Sukrin melis (sötningsmedel med florsockerkonsistens. Det funkar säkert med vanligt också)
lättmjölk
Sätt ungen på 225 grader.
Använd gärna en köksmaskin/matberedare för att få jämnare blandning.
Börja med att blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan margarinet och kvargen. Blanda noga samman allt.
Strö ut mer grahamsmjöl på bänken/ett bakbord och lätt den kletiga degklumpen på. Strö över lite mer mjöl och knåda degen några varv.
Kavla ut degen så den blir tunn och rektangulär.
Bred ut fyllningsmargrainet och strössla över kanel och sukrin/stevia.
Rulla ihop degen och skär i ca 1-1,5 cm tjocka skivor.
In i ugnen ca 7-9 minuter, beroende på vilken ugn du har.
Blanda glasyren (obs blir väldigt söt och behövs endast lite!)
Låt bullarna svalna och droppa sedan över glasyren. Tänk på att det bara behövs lite av den.
ÄT och NJUT!
The promised recipe for cinnamon rolls! I found the recipe here, but we have made our own modification :
(If I can be a little bit of hindsight , I recommend more cardamom in the dough and more cinnamon in the filling)
about 15 buns .
dough:
110g (aprox. 1 cup ) graham flour + more than 0.5 dl (aprox. 1/4 cup)
90g (aprox. 1 cup ) oatflour
50g (about 0.5 cups ) Sukrin / stevia (or other granulated sweetner)
1 tbsp baking powder
1/2 tsp cardamom
30g cold lowfat margarine
250g lowfat quark
filling:
about 15g lowfat margarine
cinnamon
Sukrin / stevia (or other granulate sweetner)
glaze:
Sukrin melis ( sweetener with icing consistency. I think it'll work with regular too)
lowfat milk
Turn on the oven to 225 degrees Celsius .
Please use food processor to get the dough mor evenly mixed.
Start by mixing the dry ingredients , then add the margarine and quark . Thoroughly mix everything together .
Sprinkle more graham flour on the bench / a breadboard and put the sticky dough block on. Sprinkle a little more flour and knead the dough for a few turns.
Roll out the dough so it becomes thin and rectangular.
Spread filling margarin and speinkle with of cinnamon and Sukrin/stevia (or other granulated sweetner).
Roll up dough and cut into about 1-1.5 cm thick slices .
Into the oven for about 7-9 minutes , depending on the oven you have.
Mix the icing (note! becomes very sweet and only a little is necessary!)
Let the buns cool and then drip over glaze. Remember that it just needed a little bit of it.
EAT and ENJOY!