Svett och Etikett

Publicerad 2014-05-22 12:26:38 i Allmänt, Training,

 
 
Måste tipsa om en serie på SvtPlay!   
 
Svett och Etikett 
 
"Programledaren Kalle Zackari Wahlström testar olika träningsformer och kastar sig handlöst in i nya utmaningar varje avsnitt. Han marscherar med fallskärmsjägare, dansar med hiphopare, lyfter atlasstenar med sveriges starkaste män och tävlar i crossfit. Träning är att göra kroppen trött. Följ Kalle från träning till tävling genom åtta fysiskt krävande aktiviteter."
 
PT-Fia skrev för ett par dagar sen ett inlägg efter att hon hade sett det avsnittet, och skrev några kloka ord om det.
 
"Fick pressmeddelande om nya SVT-programmet Svett & etikett. Efter att ha sett första avsnittet blev jag glad och nu efter att ha sett de som finns tillgängliga är jag ännu gladare.

Gillar Kalle och hans sätt att förmedla träningen. Han känns vettig och mänsklig. Och det här med att han ställer upp i Luciapokalen i bodyfitness, testar att tokdeffa och poängterar att det är en sport och inte hälsa. BRA.

Vill ni få en bild av hur det går till i fitness-världen och se hur det livet är, titta på avsnittet.

Vi säger det igen: Fitness är en tävlingsgren. En sport som kräver samma minutiösa elitsatsning som alla andra.

Fitness är inte hälsa och de som viger sitt liv åt den här sporten strävar inte heller efter att vara hälsosamma, de strävar efter att skulptera kroppen och optimera den. Det är det som är sporten.

Det är så viktigt att skilja på detta och inte tro att ”deff-kost” är för oss vanliga motionärer som inte har ambitionen att posera på en scen. Det har liksom glidit ihop den senaste tiden, fitness med hälsan alltså och det är farligt."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Sandra & Magdalena

Sandra Magdalena

Instagram

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela